Honda kvůli závadě vrací Alonsovi starší motor

Honda před 3. tréninkem Alonsovi vrátila předchozí specifikaci pohonné jednotky

Honda před 3. tréninkem Alonsovi vrátila předchozí specifikaci pohonné jednotky | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Fernando Alonso se kvůli závadě na motorgenerátoru tepelné energie (MGU-H) musel před třetím tréninkem vrátit k předchozí specifikaci pohonné jednotky Honda.

V pátek u Hondy panoval optimismu - nová výkonnější specifikace fungovala spolehlivě a španělský pilot v 2. tréninku skončil druhý.

"Výkonnost vozu samozřejmě nepramení pouze z pohonné jednotky, šasi je také vylepšené, a záleží i na vlastnostech okruhu. Ale ano, z dat je patrné, že motor přispěl k určitému zlepšení časů na kolo, proto z toho máme velkou radost," řekl včera šéf Hondy Jusuke Hasegawa.

Stav použitých součástí pohonných jednotek před 3. tréninkem v Rakousku

Stav použitých součástí pohonných jednotek před 3. tréninkem v Rakousku | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Žel během večera mechanici japonského výrobce objevili závadu na MGU-H, proto se musí vrátit k předchozí specifikaci celé pohonné jednotky. Alonso Dostane tak specifikaci č. 2, která je zhruba o 15 - 20 koní slabší (podle původních údajů měl být rozdíl vyšší).

Žádná penalizace mu nehrozí, protože se jedná o již použité komponenty. Jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne pokračuje s novou verzí.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu