Jak Haas rozhodoval, kterému z jezdců dá v pátek nový balík vylepšení?

Nové díly dostane v pátek pouze Kevin Magnussen

Nové díly dostane v pátek pouze Kevin Magnussen | foto: Haas F1 Team

Kvůli průtahům ve výrobě Haas nebude mít k dispozici v pátek v Barceloně nový balík aerodynamických vylepšení pro oba vozy. Jezdec Romain Grosjean prozrazuje, jak probíhal rozhodovací proces a kdo ho nakonec dostane.

Jezdci si hodili "korunou" a los vyhrál Kevin Magnussen: "Žel do soboty ho [nový balík vylepšení] nebudu mít, a to není ideální. K dispozici je momentálně pouze jeden a já ho nedostanu. Šlo o hod mincí, s tím jsem nikdy neměl štěstí," odhaluje jeho týmový kolega Grosjean.

Proč jednodenní zpoždění představuje pro Francouze takový problém? "Není to ideální, protože jde o velkou změnu mnoha věcí na voze a já až do zítřka nebudu vědět, jaké to pro nás bude. Problémem je to, že kolem nového balíku musíte nastavit auto," vysvětluje.

Otázkou je, proč došlo ke zdržením ve výrobě s výrobou dílů pro druhé auto: "Měly být pro oba vozy, ale ten druhý [balík] má zpoždění, takže jsme se v této chvíli museli rozhodnout a tohle bylo jediné férové řešení. Důvody zpoždění druhé sady vylepšení neznám Jsem celkem naštvaný, protože jsme chtěli jezdit s oběma najednou," komentuje šéf týmu Günther Steiner.

img-responsive

Romaina Grosjeana dost štve, že novinky nebude mít v pátečních trénincích k dispozici | foto: Haas F1 Team

"[Romain] může i tak s druhým autem jezdit, není úplně jiné. Dobré je, že ty dva vozy můžete porovnat - můžete vidět, jestli to, co děláte, je správné či nikoliv. Jako jeden balík jde o největší vylepšení, s kterým jsme zatím přišli. Doufám, že půjde o velký sok, ale realisticky očekávám, že na tom budeme podobně, protože své vozy vylepšují všichni," dodává Steiner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu