Lauda po testech o svých dojmech z Bottase a jeho vztahu s Hamiltonem

Valtteri Bottas s historickými vozy Mercedesu

Valtteri Bottas s historickými vozy Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nevýkonný ředitel Niki Lauda se po testech vyjádřil k vztahu svých pilotů a výkonům Valtteriho Bottase, jenž před sezónou 2017 přišel z Williamsu.

Finský pilot přišel během zimy na místo, které překvapivě uvolnil Nico Rosberg, jenž loni krátce po zisku mistrovského titulu oznámil konec své jezdecké kariéry. I když někteří poukazují na to, že se Bottas rychlostí  Lewisovi Hamiltonovi nedokáže vyrovnat, tak Lauda je s jeho výkony spokojený.

"Můj první dojem je velmi dobrý. Je Fin, takže moc nemluví, ale tvrdě pracuje na tom, aby si na tým zvyknul. Na mě zapůsobilo, jak rychle se sžil s vozem," uvádí nevýkonný ředitel Mercedesu. Nic také zatím nenasvědčuje na nějaké napětí mezi piloty, jak tomu bylo dříve za dnů Rosberga.

"Nyní je na počátku všechno jednoduché. Lewis má všechno ve svých rukou a Bottas si na tým zvyká. Teď musíme počkat na první závody, abychom viděli, jak spolu budou vycházet, jaké budou mezi nimi odstupy a jak se bude všechno vyvíjet. Tohle teď nevíme," dodává Lauda.

img-responsive

Valtteri Bottas si na nový vůz rychle zvykl | foto: Pirelli

Sezóna začíná příští týden v Austrálii, kde budeme mít první šanci na porovnání výkonnosti nových týmových kolegů, ale i týmů, jež musely po velké změně pravidel postavit nové vozy. Za favorita je považován právě Mercedes, největším soupeřem pro něj bude zřejmě Ferrari, které v testech předvedlo velmi dobrou spolehlivost i rychlost.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu