Rosberg: Doufám, že piloti budou těmi správnými gladiátory

Úřadující mistr světa F1 Nico Rosberg už jen v roli diváka

Úřadující mistr světa F1 Nico Rosberg už jen v roli diváka | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg navštívil Circuit de Catalunya už jenom jako „formulový důchodce“. O to pozorněji si mohl prohlédnout novinky, před kterými po zisku titulu de facto utekl. Zda toho lituje a jak nové monoposty vnímá, o to se nyní dělí se čtenáři.

Navštívil garáž Mercedesu, zapózoval s mechaniky, popovídal si s Valtteri Bottasem a poskytl rozhovor televizi. Především ale velice důkladně pozoroval nové vozy a zejména Mercedes W08.

Je to opravdu masivní pokrok, takže jsem ho chtěl vidět z první ruky. Nové vozy vypadají velké, velmi, velmi agresivně. Každý je jimi nadšen, piloti je milují a já doufám, že v nich budou letos skutečnými gladiátory, protože nové monoposty je dostanou na hranici jejich fyzických možností. Vůbec není vyloučeno, že právě kvůli fyzickému vypětí někdo může prohrát závod,“ prohlásil Rosberg.

img-responsive

Rosberg nevynechal v Barceloně návštěvu bývalých mechaniků | foto: Mercedes AMG F1 Team

Úřadujícího mistra světa, třebaže už ne aktivního závodníka, nijak zvlášť nepřekvapuje skutečnost, že Mercedes dokáže v testech najet velké množství kilometrů a překonávat nejlepší časy, navzdory zavedeným změnám.

Očekával jsem, že Mercedes bude nadále nejlepší, protože je prostě úžasným týmem. Neříkám, že tomu tak skutečně je, musíme ještě počkat a uvidíme, ale je téměř jisté, že opět vytvořili výborné auto – což není žádným překvapením,“ pokračuje Nico.

Otázka, která jednoduše přijít musela: lituje Rosberg svého odchodu z F1, zvláště po prvních ohlasech pilotů na nové vozy? Na to měl nynější ambasador Mercedesu jasnou odpověď: „Ne, nelituji. Jsem spokojený s tím, jak se věci vyvinuly…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu