Připadám si, jako kdybych přišel z GP2, hodnotí nové vozy Pérez

Sergio Pérez očekává zvýšenou fyzickou zátěž, ale na závody se těší

Sergio Pérez očekává zvýšenou fyzickou zátěž, ale na závody se těší | foto: Sahara Force India

Forma Force Indie v uplynulém roce nejednoho fanouška i odborníka Formule 1 překvapila. Stejně tak Sergio Pérez, který se lví měrou zasloužil nejen o nejlepší umístěný indického týmu, ale i své vlastní, protože 7. místo v konečné klasifikaci je jeho nejlepší dosavadní počin.

Sergio Pérez Mendoza si novinku Force Indie důkladně prohlédl a pak prohlásil, že přechod na nové, agresivnější vozy bude znamenat výkonnostní skok. Rovněž potvrdil, že s ohledem na vyšší přítlak vozů budou kladeny mnohem větší nároky na fyzickou kondici pilotů.

"Fyzicky to bude náročné. Pro všechny piloty budou nové vozy pořádnou výzvou a vytvoří i velký stres, ale já se na to těším. Musel jsem na své fyzičce začít hodně brzy pracovat - nová generace automobilů bude hodně rychlejší, takže si připadám, jako kdybych přešel z GP2 do Formule 1. Krok hodně kupředu.

Bude tu vyšší přetížení, větší počet G, je nutně zapracovat na všech aspektech. Je nutné být vytrvalý a silný, takže to prověřuji ve všech oblastech, je třeba mít bleskové reakce a být připraven na všechno. Absolvuji hodně cviků na krční páteř, hodně trénuji vytrvalost - jezdím na kole a běhám plus podobné věci," popisuje Mexičan svou přípravu.

img-responsive

Podaří se Force Indii zopakovat loňský úspěšný rok? | foto: Sahara Force India

Při předvádění nového typu VJM10 byl Pérez rovněž dotazován, jak vnímá úspěch týmu a na jeho podíl k nejlepšímu umístění stáje v historii své existence ve Formuli 1.

"V týmu se cítím opravdu velmi jistě, nikdy jsem neviděl tak stabilní organizaci. Tento pocit plyne z toho, že vidím ty správné lidi, jak opravdu velmi tvrdě pracují - minulou sezónu jsme tak zahájili víceméně úspěšně a pak už jsme se jenom zlepšovali. Proto očekávám, že letos zažijeme s týmem další úspěšný rok," přeje si Pérez.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu