Zraněný Wehrlein o první předsezónní testy v Barceloně přijde. Kdo jej zastoupí?

Pascal Wehrlein si na své první letošní jízdy bude muset kvůli zranění krku počkat

Pascal Wehrlein si na své první letošní jízdy bude muset kvůli zranění krku počkat | foto: Manor Racing

Nový pilot Sauberu Pascal Wehrlein do začátku předsezónního testování v pořádku nebude, a tak tým musí řešit palčivou otázku - kým jej nahradit?

Německý mladík havaroval minulý měsíc během Závodu šampionů v Miami. Lékařská vyšetření posléze odhalila poranění zad, proto mu bylo doporučeno, aby vynechal první předsezónní testování v Barceloně, které začíná 27. února.

V Katalánsku by ho měl zastoupit třetí pilot Ferrari, Antonio Giovinazzi, jenž se tak bude střídat s Marcusem Ericssonem. Až další vyšetření ukážou, zda Wehrlein vůbec stihne alespoň druhý termín testů.

Kaltenbornová o zapůjčení Giovinazziho jednala se šéfem Scuderie Mauriziem Arrivabenem. Sauber by ho rád získal jako svého třetího jezdce, to však není tak snadné vzhledem k jeho povinnostem v Maranellu.

img-responsive

Antonio Giovinazzi při testu s Ferrari SF15-T ve Fioranu | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari, které švýcarskému týmu bude letos dodávat loňské pohonné jednotky, mladíka ale uvolnilo alespoň pro první testy s možností jeho účastí i v těch druhých. Giovinazzi tento měsíc již testoval na soukromém okruhu ve Fioranu s upraveným, dva roky starým monopostem SF15-T.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu