Ferrari oznámilo třetího pilota, stal se jím vicemistr GP2

Antonio Giovinazzi při návštěvě simulátoru Ferrari

Antonio Giovinazzi při návštěvě simulátoru Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Maranello zbrojí a povolalo do svých řad třetího pilota, který se bude starat o zázemí dvojice Vettel - Räikkönen. Jmenování testovacího pilota pro rok 2017 zveřejnil sám prezident Ferrari Sergio Marchionne.

Členem Scuderie Ferrari se stane Ital Antonio Giovinazzi, současný vicemistr světa GP2, který prohrál svůj boj o mistrovský titul s Francouzem Pierrem Gaslym o osm bodů. Čerstvý třiadvacátník (narozeniny oslavil 14. prosince) v sezóně 2016 hájil barvy týmu Prema Racing a připsal si celkem pět vítězství.

Giovinazzi už Maranello navštívil dříve a vyzkoušel si týmový simulátor. Stalo se tak v září tohoto roku po jeho vítězství na Monze. Otázkou zůstává, jak nové angažmá ovlivní další Italovy závodní plány, protože Marchionne při tradičním vánočním obědě v Maranellu potvrdil, že Antonio začne s týmem spolupracovat příští rok.

"Mohu s radostí oznámit, že Giovinazzi bude naším třetím pilotem. Angažovali jsme ho, protože to je vynikající pilot, já sám jsem osobně rád, že je Ital," oznámil novinářům Marchionne. K jeho prohlášení se přidal i šéf týmu F1 Maurizio Arrivabene, který potvrdil, že Giovinazzi zahájí testovací program v lednu na simulátoru a dále se očekává, že během sezóny 2017 bude pilotovat vůz při plánovaných testech.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu