Chtěl Hamilton letos odejít z F1? Brundle zkoušel zjistit víc

Tají nám něco Lewis Hamilton? Slibuje, že jednou se vše dozvíme

Tají nám něco Lewis Hamilton? Slibuje, že jednou se vše dozvíme | foto: Mercedes AMG F1 Team

Existují "zaručené zprávy" a Formule 1 proti nim také není imunní. Když se v průběhu sezóny objevila informace, že Hamilton měl v úmyslu skončit se závoděním, byla vyhodnocena jako klasická novinářská "kachna." Nyní ale různé zdroje potvrzují, že šlo o skutečnost.

Hamilton po posledním závodě poděkoval týmu, potřásl si rukou s Rosbergem a pogratuloval mu k titulu. Nakolik šlo o nutný protokol, to nechť posoudí samotní fanoušci. Protože Hamilton po Grand Prix Španělska byl natolik rozladěn způsobem, jakým se Mercedes zabýval vzájemnou kolizí svých vozů, že zvažoval odchod z týmu. Stanice Sky Sports připustila, že nemá žádný hmatatelný důkaz pro toto tvrzení, expilot Martin Brundle na svou otázku nedostal jednoznačně zamítavou odpověď. 

"Po havárii ve Španělsku k takové situaci došlo. Prý jste řekl: »Končím, odcházím!«. Je na tom něco pravdy?" tak zněla Brundleova otázka, na kterou Hamilton odvětil: "Je to příliš osobní věc, která už je minulostí." Víc nic.

Pochopitelně existují různá vysvětlení, které znějí více či méně věrohodně, například to, že Hamilton měl v úmyslu skončit debatu ohledně kolize. Přes léto se však k incidentu vrátil a po čtyřech závodech, které vyhrál Rosberg, uvedl Brit, že měl pocit, jako by na něj byl "uspořádán hon."

img-responsive

Barcelona je stále 13. komnatou Hamiltona... | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Jsou některé věci, které neprozradím, dokud nepřestanu závodit. Pak vám je teprve řeknu. Druhý den jsem vstal a šel si zaběhat, takový je můj zvyk. A při běhu přemýšlím o různých věcech,"  vysvětluje dále Hamilton.

Někteří muži pera viděli také souvislost v tom, že na dvoudenní testy, které následovaly po Grand Prix Španělska, byl nečekaně nominovám Pascal Wehrlein. Objevily se zprávy, že šlo o preventivní opatření Mercedesu, aby mohl nasadit mladého Němce v případě, že by Hamilton svou údajnou hrozbu odchodu myslel vážně. Hamilton si pak každopádně dokázal vyčistit svou mysl a vrátil se ve velkém stylu v Grand Prix Monaka, kde začal jeho velkolepý útok na Rosbergův 43bodový náskok. 

Možná se jednou dočteme i o tom, jak to po španělské kolizi vlastně bylo. Hamilton už prohlásil, že určitě po skončení své kariéry napíše knihu, kde o všem bude otevřeně hovořit. "Jsem nadšen myšlenkou, že jednou budu moci o všem mluvit, také o letošním roku. Těch myšlenek je opravdu hodně, ale zatím se s vámi o ně podělit nemohu, ještě ne," slibuje Hamilton.

Dočkáme se od něj podobného odhalení jako třeba v případě německého reprezentačního brankáře Haralda Schumachera, který napsal svůj slavný Anpfiff?

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu