Co říká Bottas na svůj rekord - nejvíce bodů bez vyhrané GP?

Valtteri Bottas v Monze

Valtteri Bottas v Monze | foto: Williams F1 Team

Finského jezdce rmoutí jeho současná situace a věří, že díky úpravám pravidel bude mít Williams v následující sezóně větší šanci.

Finský jezdec drží v současné době rekord v počtu získaných bodů bez vyhrané velké ceny. Od roku 2013, kdy Bottas nastoupil do seriálu v barvách britského týmu, odjel 75 velkých cen, získal 411 bodů a dosáhl na devět pódiových umístění - z čehož dvakrát vystoupal na druhý nejvyšší stupínek. 

"Pořád mám pocit, že máme potenciál dosáhnout na víc, než jsme doposud ukázali. V současné době jsem držitelem statusu jezdce s nejvíce body bez vítězství. Štve mě to. Náš plán je tedy jasný. Byla by pro mě pocta poprvé vyhrát s Williamsem. Jsou pro mě jako rodina. Přirozeně tedy s nimi pokračuji dále. Věřím, že příští rok s nadcházejícími změnami pravidel máme příležitost dohnat resty a zajet slušné výsledky," okomentoval svou situaci Fin.

Druhý v této pomyslné soutěži je Sergio Peréz z Force India. Mexičan má na svém kontě přesně o 60 bodů méně než Fin, tedy 351 bodů. Vtipné, možná spíše smutné, je, že za Perézem je s 350 body jeho skoro bývalý stájový kolega Nico Hülkenberg.

img-responsive

Williams v Mexiku | foto: Williams F1 Team

Lance Stroll, nový Bottasův kolega, také věří (více zde), že nová pravdila by mohla týmu pomoci při výkonnostním postupu. To, jestli Williams nakonec dokáže dohnat první trojku, je zatím ve hvězdách. Se svou jezdeckou sestavou jsou ale v britské stáji velmi spokojeni.

"Pro příští rok jsme chtěli i nějakého spolehlivého jezdce kvůli technickým změnám. Proto jsme si Valtteriho chtěli nechat. Je to talentovaný a velmi nadšený jezdec. Týmu vždycky přiveze potřebné body. Nechat si ho bylo tak velmi snadné rozhodnutí," prozradila Claire Williamsová.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu