Wolff: Je příliš brzo hledat viníka vzájemné kolize

Toto Wolff má po Španělsku hlavu plnou problémů

Toto Wolff má po Španělsku hlavu plnou problémů | foto: Daimler AG

Dalo se očekávat, že kolize Mercedesů, které "nepřežily" čtvrtou zatáčku Circuit de Catalunya bude široce komentována, stejně jako se předvídalo, že vedení stáje s třícípou hvězdou ve znaku nebude zrovna štědré na informace.

Situace je možná jasná - po průjezdu třetí zatáčky, z níž měl Hamilton evidentně plynulejší výjezd, přišel na krátké rovince před čtvrtou zatáčkou pokus o útok po vnitřní straně. Rosberg se přemístil stejným směrem a krátké poskakování po trávě způsobilo otočení Lewisova vozu a náraz do vpředu jedoucího Nicova mercedsu.

Zatímco Niki Lauda prohlásil, že svůj díl viny vidí v Hamiltonovi kvůli jeho přílišné agresivitě, šéf týmu Toto Wolff zachoval zdrženlivější tvář a prohlásil, že bude nejdřív shlédnout více záznamů z incidentu, aby bylo možné si udělat lepší úsudek.

"Myslím, že analyzovat tento incident bude obtížné, je to složitá situace. Rozhodně nepůjde o jednoznačný verdikt, takže bych v této fázi nechtěl nikoho obviňovat," prohlásil Wolff poté, co opustil motorhome Mercedesu po krátkém rozhovoru s oběma piloty.

Na otázku ohledně Laudova výroku Wolff odvětil: "Niki má z hlediska bývalého pilota své stanovisko. Jde o jeho instinkty a je férové, že se o ně podělil. Ale když se podíváte na všechna data a proberete to s piloty, možná to bude jinak. Jak už jsem řekl, je to krajně obtížná situace. Oba piloti jsou pěkně naštvaná, protože vědí o úsilí celého týmu. Oni na to mají svůj náhled, než o tom s nimi budeme opět mluvit, musíme si celou situaci prohlédnout, ověřit si data a postarat se, aby se za žádných okolností stalo v budoucnu něco podobného."

img-responsive

Dost možná to mezi oběma piloty Mercedesu opět bude skřípat (ilustrační foto) | foto: Pirelli

Piloti mají vztek

Hlavní příčinou rozladěnosti až naštvání obou pilotů je především značná bodová ztráta - Hamilton díky tomuto incidentu klesl v celkovém hodnocení na třetí místo, což se mu už hodně dlouho nestalo. 

"Jsou pochopitelně podráždění, nejen na sebe, ale také kvůli týmu. Už se oba za vzniklou situaci omluvili. Ztratili jsme možné týmové double a 43 bodů do Poháru konstruktérů, ale i snahu týmu, kterou do každého vozu a motoru vložil," popisuje náladu v týmu Wolff.

Nicméně si Toto Wolff myslí, že se Mercedes s tímto malérem vyrovná podstatně lépe než s incidentem, který se stal v roce 2014 při Grand Prix Belgie. Tehdy Rosberg předním křídlem při souboji na konci rovinky Kemmel před zatáčkou Les Combes zavadil o Hamiltonovou pneumatiku a způsobil mu defekt. "Stalo se něco podobného jako ve Spa-Francorchamps, ale od té doby jsme jako tým vyzráli a vyrostli. Víme, že se v určité fázi něco podobného prostě může znovu stát," tvrdí Wolff.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu