Gutiérrezovo šasi v Austrálii neprasklo při havárii, poškodil ho jeřáb

Gutiérrez při prvních předsezónních testech v Barceloně 2016

Gutiérrez při prvních předsezónních testech v Barceloně 2016 | foto: Haas F1 Team

Esteban Gutiérrez v Bahrajnu prozradil, že jeho šasi v minulém závodě neprasklo při nárazu Fernanda Alonsa, ale až později, když ho jeřáb odklízel z dráhy.

Haas mu pro závodní víkend v Bahrajnu připravil náhradní vůz, protože jeho šasi bylo v Melbourne poškozeno. "Mělo trochu poškozenou záď, podlahu. Ale myslím, že šasi zničil jeřáb - zkrátka prasklo. Není to ideální," vysvětluje Gutiérrez.

V úvodní velké ceně sezóny 2016 musel odstoupit poté, co do něj zezadu narazil McLaren Fernanda Alonsa, který se jej pokoušel předjet. Španěl se poté proletěl vzduchem a skončil ve štěrkové zóně. Naštěstí se vše obešlo bez vážnějšího zranění a sám vystoupil z vozu, který zůstal stát koly vzhůru. Lékaři mu včera po vyšetření ale start v Bahrajnu nedoporučili, proto jej tým nahradí Stoffelem Vandoornem.

img-responsive

Esteban Gutiérrez dostane v Bahrajnu náhradní šasi | foto: Haas F1 Team

Monopost Gutiérreze se zdál být mnohem méně poškozený, tým ale brzy avizoval, že do Šákhíru bude muset přivézt náhradní šasi, s nímž testovalo před sezónou v Barceloně. Dobrou zprávou je, že půjde opravit - stejně jako šasi McLarenu po velké nehodě.

Pro Haas závod v Austrálii nakonec dopadl jako v pohádce. Při svém debutu získal zásluhou Romaina Grosjeana osm bodů, v šampionátu konstruktérů mu proto patří pátá příčka.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu