Horner: Toro Rosso silnou formu do poloviny sezóny udrží

Max Verstappen v Melbourne

Max Verstappen v Melbourne | foto: Pirelli

Podle šéfa Red Bullu, Christiana Hornera, si jejich dceřiná stáj Toro Rosso udrží velmi silnou formu minimálně do poloviny sezóny. Pak rozložení sil začnou ovlivňovat vylepšení, s nimiž začnou přicházet výrobci pohonných jednotek.

Toro Rosso letos přešlo na motory Ferrari a v Austrálii se představilo ve velmi dobrém světle - v kvalifikaci byli třetím nejrychlejším týmem, když Max Verstappen obsadil pátou a Carlos Sainz sedmou příčku na startovním roštu. Z první pětky během závodu kvůli zdržení v boxech, provozu a vzájemnému souboji vypadli.

"Můžete vidět, že vozy Toro Rosso jsou rychlé, obzvlášť na jedno kolo. Lewis [Hamilton] Toro Rosso na rovinkách nemohl předjet...  Je patrné, že mají konkurenceschopné auto. My očekáváme, že budou v první polovině rychlí - tak, jak napovědělo předsezónní testování - než do hry vstoupí vylepšení," říká Horner.

Toro Rosso sice pohání Ferrari, jenže pouze jeho loňská specifikace, která se v průběhu sezóny na rozdíl od těch aktuální žádného dalšího vývoje nedočká (tu kromě továrního týmu používají také Haas a Sauber). V Bahrajnu by ale ještě mělo těžit z výkonnostního náskoku na vozy poháněné Renaultem.

img-responsive

Max Verstappen v úvodu Velké ceny Austrálie před svým týmovým kolegou Carlosem Sainzem | foto: Red Bull Content Pool

"V Bahrajnu je kladen o něco větší důraz na výkon [než v Austrálii], což nebude hrát v náš prospěch," říká šéf Red Bullu. "My jsme tam ale vždy byli celkem konkurenceschopní, v ostatních částech okruhu. Doufám tedy, že si to i v tomto podniku udržíme."

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu