Rosberg to bude mít těžké: v autě má extrémně starý motor

Nico Rosberg v Abú Zabí

Nico Rosberg v Abú Zabí | foto: Daimler AG

Nico Rosberg řekl, že v Abú Zabí očekává těžkou Grand Prix, protože se musel vrátit ke starší pohonné jednotce pro poslední závod sezony.

Jezdec Mercedesu dokázal zajet nejrychlejší čas v dnešním druhém volném tréninku, ale dle slov Rosberga Hamilton zřejmě v tomto tréninku nepředvedl maximum možného. Němec poté odhalil, že používá "extrémně starou" pohonnou jednotku, která ztrácí výkonnostně na rovinkách. 

"Byl to dobrý start víkendu, ačkoliv Lewis neukázal rychlost v jednom kole. Je jasné, že má stále určitou rezervu. Dnešek není reálným obrázkem. Obecně to bude těžké, protože mám extrémně starý motor, když jsem ztratil svůj letošní čtvrtý motor a ten, který teď mám, má už hodně najeto, což mě stojí rychlost na rovinkách," říká Nico Rosberg.

"Výsledkem tedy je, že to bude těžký víkend. Musím prostě jezdit rychleji v zatáčkách. Budu tak vždycky pomalejší na rovinkách během celého víkendu, protože toho mám [můj motor] hodně, hodně nájeto. A je to hodně starý motor - a toto je trať na motory. V Brazílii a na předcházejícím závodu to bylo těžké, ale tady je to maximálně motorová trať, takže to stojí více času na kolo. Ale tak to je, musím se maximálně snažit," zakončil vítěz dvou posledních závodů.

img-responsive

Na Nica čeká v Emirátech zřejmě velká výzva | foto: Daimler AG

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu