Coulthard: Mercedes by musel udělat zásadní chybu, aby byl dostižen

David Coulthard je přesvědčen o převaze Mercedesu

David Coulthard je přesvědčen o převaze Mercedesu | foto: Red Bull Content Pool

Stáj s třícípou hvězdou ve znaku v neděli sice opožděně, ale přesto mohla oslavit druhý triumf v Poháru konstruktérů. Ke smůle automobilky v době její obdobně dominantní éry v letech 1954 a 1955 ještě tato trofej nebyla vypsána.

Bývalý pilot David Coulthard je přesvědčen, že automobilka se sídlem ve Stuttgartu si velice pravděpodobně přenese svůj náskok i do sezóny 2016, přestože některé názory avizují eliminaci odstupu Mercedesu od zbytku závodního pole, především ze strany Ferrari. Skot se domnívá, že spojení motoru a podvozku Mercedesu je stále nejlepší, i když je velice těžké odhadnout o kolik.

"Mercedes má úžasnou kombinaci - nejlepší motor i auto alespoň tak dobré jako to nejlepší ze kterékoli ostatní stáje. Dohromady to znamená, že mají významnou výhodu ve startovním poli. A to ještě z vnějšího pohledu nemůžeme tušit, co mají za trumf v rukávu, zejména co se motoru týče. Jak blízko limitu se pohybují? Jaká tolerance jim zbývá, když se jim někdo přiblíží, kolik mají prostoru, aby přidali pár koní? Předpokládám, že v kvalifikaci jsou těsně na limitu a pro závod pak zvolí režim zaměřený na spolehlivost," chválí David německý vůz. 

Zisk Poháru konstruktérů čtyři závody před koncem by mohl znamenat jisté uvolnění napětí, ale Coulthard je přesvědčen, že Stříbrné šípy ve svém úsilí, i s ohledem na dosud definitivně nerozhodnutý šampionát pilotů, určitě nepoleví. "Je obtížné zhodnotit, zda má někdo reálnou vyhlídku je v blízké budoucnosti dostihnout. Snad jenom v případě, že by se při přípravě monopostu na příšté sezónu dopustil nějaké obrovské chyby. Což není zrovna moc pravděpodobné," dodává Coulthard.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu