McLaren nebude mít v Singapuru náhradního pilota

Eric Boullier v rozhovoru s Vandoornem

Eric Boullier v rozhovoru s Vandoornem | foto: McLaren

Pozice rezervních pilotů nebo také třetích jezdců, jak bývá nazývána, může být odrazovým můstkem pro následné angažmá. I když to není pravidlem, z tohoto místa se do kokpitu závodního vozu lze dostat mnohem snáze, tedy pokud nedisponujete řádným rancem peněz.

Když se Stoffel Vandoorne objevil dnešního dne v Singapuru, mělo se za to, že třiadvacetiletý rodák z Kortrijku tu bude působit právě coby rezervní jezdec. Napovídal tomu i fakt, že si Kevin Magnussen po pádu z kola zlomil levé zápěstí a zcela určitě nebude týmu k dispozici minimálně na příští dva závody. 

Dalším důvodem pro výše uvedený závěr byla skutečnost, že v Singapuru se nejede doprovodný závod GP2, takže Belgičanova přítomnost by mohla za určitých okolností dávat Stoffelovi šanci si vyzkoušet monopost formule 1. Ale McLaren vysvětlil přítomnost vedoucího muže průběžné klasifikace šampionátu GP2 zcela jinak.

"Stoffel je v Singapuru kvůli mediální činnosti spojené s belgickou televizi, dohodu s ní uzavřel už před několika týdny. McLaren v tomto závodním víkendu nebude disponovat žádným oficiálním náhradním pilotem, i když Vandoorne bude mít do týmových prostor přístup a bude nápomocný tam, kde to bude potřeba," uvedl tiskový mluvčí týmu. Přesněji se k úloze Vandoorna nevyjádřil.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu