SUV budoucnosti, to je Audi E-tron Quattro Concept

Audi Q6 se na trhu objeví již v roce 2018

Audi Q6 se na trhu objeví již v roce 2018 | foto: Audi

Současnému motoristickému světu vládnou SUV, na která začínají pomalu a jistě dotírat stále populárnější elektromobily. Je tak možné, že se za nedlouho dočkáme kombinace těchto dvou kategorií? Podle Audi je to jisté.

Audi v předvečer frankfurtského autosalonu vypustilo do světa podobu a kompletní informace o chystaném konceptu E-tron Quattro. Jedná se o předobraz modelu Q6, který by se na trh měl dostat v roce 2018.

Jedná se samozřejmě o vůz poháněný čistě elektřinou. Je poháněn hned trojicí elektromotorů, které společně krátkodobě vyvinou výkon až 503 koní.

Automobil je samozřejmě zaměřen ekologicky s ohledem na co nejnižší spotřebu energie, přesto ale dokáže sprintovat z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, což je na SUV takových rozměrů velmi slušný výsledek.

Výrobce tvrdí, že při běžném jízdním režimu dokáže budoucí Q6 ujet na jedno nabití baterií až 500 km. Zpětné dobíjení baterií by přitom nemělo trvat více než 50 minut.

Pro co nejnižší možný aerodynamický odpor disponuje tato studie také aktivním aerodynamickým systémem, který upravuje nastavení spoilerů a difuzoru. To, jak moc se inženýři hnali za snížení odporu vzduchu nejlépe dokládá fakt, že vůz postrádá vnější zpětná zrcátka. Ta jsou nahrazena systémem kamer, jejichž obraz je promítán na obrazovkách v kabině.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu