Grosjean by přivítal převzetí Lotusu Renaultem

Grosjean by si přál závodit pod vlajkou Renaultu

Grosjean by si přál závodit pod vlajkou Renaultu | foto: Lotus F1 Team

Před několika dny francouzský pilot vyslovil názor, že nepříliš dobré výsledky jdou částečně i na vrub nejistotě ohledně budoucnosti týmu Lotus. Nyní se Romain Grosjean vyslovil pro konečné řešení.

Ačkoliv si je devětadvacetiletý Francouz, který ovšem přišel na svět v Ženevě, vědom určité nevýhody týkající se ztráty agregátu Mercedes, návrat Renaultu do F1 s vlastním vozem by přivítal - i na úkor Lotusu, který by francouzská automobilka mohla odkoupila. Grosjean se přímo vyslovil, aby se taková transakce realizovala. Právě tým z Enstone je největším "favoritem" na převzetí ze strany Renaultu, aby Francouzi mohli v příštím roce nasazovat do F1 vlastní vozy.

Renault je po motoristické stránce v tuto chvíli výkonnostně za německými pohonnými jednotkami i za zlepšujícím se motorem Ferrari, Grosjean ale věří, že v roce 2016 už by mohl tým Renaultu být oběma rovnocenným konkurentem: "Vždy je příjemné být součástí týmu na bázi Renaultu, navíc jsem si jistý, že automobilka svůj motor postupně dostatečně vylepší," předpokládá Romain, který svou kariéru v F1 započal právě v týmu Renault, když nahradil skandálem poznamenaného Nelsinha Piqueta.

"Jistě, Mercedes je teď ve startovním poli nejlepší, ale příští sezóna je ještě daleko. Z vlastní zkušenosti vím, že když pracujete "na svém", je to vždy lepší pocit než když pouze prodáváte své výrobky někomu jinému," tvrdí Grosjean.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu