Rozhodne se v Maďarsku o osudu Lotusu?

Lopez na závody F1 příliš nejezdí, je prý maximálně zaneprázdněn.

Lopez na závody F1 příliš nejezdí, je prý maximálně zaneprázdněn. | foto: circuitoftheamericas.com

Dohady, zda Renault zůstane nadále u dodávek motorů pro jiné týmy nebo se opět vrátí na trati Grand Prix s vlastním vozem, vrcholí. Podle zákulisních informací by mělo první kolo debat proběhnout u příležitosti Grand Prix Maďarska.

Šéf Lotusu Gerard Lopez plánuje návštěvu Grand Prix Maďarska, ačkoliv obvykle se závodů F1 nezúčastňuje. Čtyřiačtyřicetiletý Lucemburčan je prý velice zaneprázdněným člověkem. Přiznal to i výkonný ředitel Matthew Carter: "Letos se dostane tak na dva, možná tři závody."

Jak ale světové agentury uvádějí, stále naléhavěji vystupuje do popředí nutnost jednání s Renaultem o dalším osudu stáje se sídlem v Enstone. Podle některých zdrojů už je dokonce dohoda takřka před podpisem. V podobném duchu se vyjdářil i korespondent Luis Vasconcelos.

"Podle našich informací se Gerard Lopez a Carlos Ghosn sejdou u příliežitosti Grand Prix Maďarska, aby uzavřeli dohodu. Čas se krátí a finanční situace Lotusu je obtížná," pokračoval Vasconcelos s odvoláním na nedávné soudní líčení ohledně vymáhání pohledávek, do něhož se zapojila i firma Xtrac. "Pokud dojde k dohodě, pohledávky přejdou na Renault."

img-responsive

Carlos Ghosn by se měl s Lopezem setkat v Maďarsku. | foto: Red Bull Racing

Jako týmový šéf by mohl být jmenován bývalý manažer stáje Caterham Cyril Abiteboul, ačkoliv se ozvaly hlasy, že sedmatřicetiletý Francouz je s ohledem na dřívější aktivity v F1 příliš nezkušený. Hovořilo se také o Alainu Prostovi, čtyřnásobném mistru světa, který v týmu Renault působil v letech 1981-1983.

Okamžitě se vyrojily spekulace, zda by po případné dohodě mezi Renaultem a Lotusem nezůstal bez motoru tým Red Bull, každopádně by nejspíš ztratil výsadní pozici jako "tovární" tým Renaultu. To však odmítá Christian Horner - na oficiálních stránkách týmu tvrdí, že Red Bull má "naprosto jasnou dohodu s Renaultem, která mu zajišťuje prioritní status."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu