Montoya: Williams nebyl dostatečně dobrý

Montoya, Juan Pablo

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW Motorsport

Juan Pablo Montoya poprvé od svého odchodu a poděkování na tiskové konferenci po Velké ceně Brazílie porušil loajalitu vůči týmu, který jej přivedl do F1.

Devětadvacetiletý kolumbijský pilot přišel do F1 v roce 2001 s Williamsem, nyní odchází k McLarenu, tradičnímu vyrovnanému soupeři modrobílých monopostů z Grove. Nyní prohlásil, že Williams nebyl v letošní sezóně právě nejlepším týmem a revoluční rozšířená přední část vozu s nezvykle připevněným přítlačným křídlem nebyla správným krokem.

Montoya co by ocházející pilot nemohl už při letošních testech spolupracovat s týmem tak jako tomu bylo dříve. "To si nemyslím," odpovídá Montoya na otázku, jestli to mělo negativní vliv na letošní výkony Williamsu. "Ale to auto zkrátka nebylo dost rychlé."

Oficiálně se Montoya stane závodní jezdcem stáje West McLaren Mercedes na Nový rok. Jeho novým týmovým kolegou bude vyrovnaný soupeř z letošního závěrečného závodu Kimi Raikkonen. Juan Pablo rozhodně nevypadá, že by se jakéhokoliv týmového kolegy obával, situaci však jednoduchou mít nebude, jak sám přiznává: "Nikdo nechce přicházet do týmu jako druhý."

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu