Raikkonen před oběma Ferrari

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Finský pilot na McLarenu MP4-19B s novou aerodynamikou přední části vozu zajel nejrychlejší kolo tréninku.

Kimi Raikkonen v závěru testovacího dne výrazně zrychlil a o 0,3s překonal vedoucího Michaela Schumachera. Nestačil na něj ani druhý pilot Ferrari Rubens Barrichello, který se nakonec zařadil mezi oba rivaly. David Coulthard s druhým vozem stáje McLaren skončil až ve středu pole se ztrátou 1,2s.

Nejrychlejší čas dne však stále drží Michael Schumacher, který v dopolední části tréninku zajel 1:20,526. Druhý rovněž zůstává Rubens Barrichello.

Deset minut před koncem tréninku havaroval Antonio Pizzonia, jehož Williams FW26 museli pořadatelé vytahovat z pneumatikové bariéry. Zatím není znám důvod nehody. Obrázky se však nepříjemně podobají těm z nehod způsobených prasklými pneumatikami. I přes nehodu obsadil Pizzonia 5. místo a zůstal nejrychlejším pilotem Williamsu, 0,2s před Montoyou.

Jednoznačně ve prospěch Toyoty zatím vyznívá očekávaný souboj s týmem Jaguar. Na 17. Marka Webbera ze tří pilotů kolínského týmu nestačil pouze Olivier Panis.

Příliš dobře se zatím, alespoň podle časů, nevede na rychlém okruhu francouzské stáji Renault. Pouze Alonso se se těsně vešel do první desítky. Tři piloti Minardi se již usadili na posledních třech místech tabulky.

Foto: West McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu