McLaren: Angažovat Alonsa s Buttonem bylo správné

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Eric Boullier, šéf týmu McLaren, je naprosto spokojený s tím, že jeho stáj angažovala před touto sezonou jezdecké duo Alonso-Button. Podle něj šlo o naprosto správné rozhodnutí.

Pro McLaren je rok 2015 startem do nové éry. Tým má v Hondě nového partnera pro motory, cílem je navázat na veleúspěšné sezony z konce 80. let. Zatím se to však dost nedaří a stáj se potácí na chvostu pole, ve Wokingu si alespoň pochvalují jezdcké složení.

"Je jasné, že situace pro ně [Buttona a Alonsa] není jednoduchá - hlavně z psychologického hlediska. Ale po pěti závodních víkendech můžeme v týmu s klidem říct, že to byla naprosto správná volba, když jsme si Jensona ponechali a k němu přivedli Fernanda," řekl Eric Boullier v rámci víkendu v Barceloně.

"Jejich zkušenosti a názory hrají nesmírnou roli." Jezdci díky svým letitým zkušenostem mohou pomoci týmu řešit problémy, se kterými se letos potýká. "Pomáhají nám prosazovat naše priority. Jejich hlad po vítězstvích nás žene vpřed. Jejich vášeň a nasazení dodává týmu nadšení. To je pro nás moc dobré."


Alonso na domácí trati na vytoužené body nedosáhl, další šancí je Monako (foto: McLaren)

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu