Brawn otráven křivými obviněními

Schumacher M. - Brawn

Schumacher M. - Brawn | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari začíná být nešťastný z toho, že Ferrari sklízí kritiku za svoji dominanci. Rudý tým často čelí i obviňování z podvodů.

Před čtrnácti dny na Nürburgringu měl Italský tým podle některých novinářů přezout pneumatiky na voze Michaela Schumachera po kvalifikaci před závodem, což je zakázáno. Získal by tak značnou výhodu měkkých pneumatik v kvalifikaci a trvanlivějších tvrdších do závodu.

Ross Brawn má dost všech nepodložených obvinění a slibuje iniciátorům těchto spekulací odvetu.

"Nevím, jestli máme legální možnost se tomu bránit, ale když zjistíme, kdo to vymýšlí, budeme si s ním aspoň hodně ostře promluvit," vyhrožuje Brawn. "Nevím kde tyto drby vznikají, protože i Michelin uznává, že nic takového neděláme, my říkáme, že to neděláme. I FIA říká, že to neděláme. Proč bychom to měli zapotřebí? Máme skvělé auto, vynikající pneumatiky, nejlepšího pilota, takže si nehodláme špinit jméno takovými hloupostmi. Nešlo by to udělat, aniž by si toho kdokoliv všimnul, a i kdyby, stejně bychom to neudělali, protože je to zakázané!"

Ferrari vyhrálo pohár konstruktérů v posledních pěti letech a letos má na kontě šest vítězství ze sedmi závodů, čtyřikrát dokonce double. Brawn přiznává, že dominance jednoho týmu ideální není a kdyby byla konkurence silnější, takováto obvinění by se vůbec neobjevovala.

"Kdyby se toho v závodech dělo víc, možná by drby šly stranou. Ale našeho úspěchu jsme dosáhli se skupinou lidí, kteří do toho vložili obrovské úsilí. Lidé chtějí vždy znát jednoduché řešení. Když se jim nedaří konkurovat, místo aby hledali příčiny u sebe, raději obviňují ty lepší z podvodů. Je to tak velice jednoduché, vymlouvat se. Nás to otravuje, ale to bohužel k F1 patří."

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu