Mercedes chce s Hamiltonem podepsat novou smlouvu ještě před prvním závodem

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Mercedes chce s úřadujícím mistrem světa Lewisem Hamiltonem prodloužit kontrakt ještě před tím, než v Austrálii začne sezóna 2015.

Britskému jezdci letos vyprší tříletá smlouva se Stříbrnými šípy, pak by byl teoreticky volný. První rozhovory o nové proběhly již dříve tento měsíce poté, co se loni rozhodli jednání odložit na tento rok. Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff by chtěl mít do měsíce jasno, i když si žádné datum nestanovili.

"Vždy je to přínosné mít v situaci jasno - pro jezdce a pro nás. To je ten nejlepší případ. Zároveň to chcete mít také správně, takže to vyžaduje čas. Pro nás není důvod věřit, že se to neubírá směrem, který je podle nás a podle Lewise správný.

Proto bychom měli mít za cíl dokončit rozhovory před začátkem sezóny. Nejde ale o konečný termín, který bychom si stanovili, protože když si ho stanovíte, tak se dostáváte pod tlak. A my ho nebo nás pod tlak dostat nechceme," vysvětluje Wolff pro Sky Sport.

Hamilton se rozešel se společností XIX Entertainment, která jej zastupovala, a nyní si svou smlouvu bude vyjednávat sám. To podle Wolffa nepředstavuje problém: "Rozhovory o kontraktu jsou velmi důležité - jak pro Lewise, tak i pro nás. Je to o diskusi, jaká budou příští léta. K tomu nedochází ze dne na den a nemůžete očekávat, že to bude jednoduché."

hamilton mercedes jerez test

"Ale díky skvělému vztahu, který mám s Lewisem, a velmi transparentnímu způsobu, jakým spolu jednáme, to je zatím velmi dobré. Jsme velmi otevření a upřímní ohledně toho, jak vidíme budoucnost, o pro něj to platí také.

Je inteligentním pilotem, jako osobnost se vyvinul. Doufám, že jsme sehráli naši část. Diskuse se zatím vyvíjejí dle očekávání," dodává sportovní ředitel týmu, za který po loňském triumfu bude kromě Hamiltona opět nastupovat Nico Rosberg.

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu