Newey podepsal novou smlouvu u Red Bullu

Newey, Adrian

Newey, Adrian | foto: Red Bull Racing

Red Bull dnešním dnem ukončil vlnu spekulací o budoucnosti Adriana Neweyho, když oznámil nový několikaletý kontrakt s tímto designerém.

Newey byl hned několikrát spojován s možným odchodem do Ferrari a během víkendu při GP Španělska tyto spekulace vyloženě neodmítl. Nicméně Red Bull teď oznámil změnu role Neweyho jako část nového kontraktu. Adrian Newey by tak měl v budoucnu pracovat na "nových projektech Red Bull Technology" a v týmu Formule 1 by měl mít dozorčí roli. 

"Red Bull je rád, že může potvrdit prodloužení úspěšného vztahu s Adrianem Neweym díky nové několikaleté smlouvě," stojí v prohlášení Red Bullu. "Na základě této smlouvy bude Adrian pracovat na nových projektech Red Bull Technology a stejně tak bude radit a mentorovat Red Bull Racing při vývoji nových monopostů Formule 1 v následujících letech. Detaily o nových projektech budou oznámeny v pravý čas."


Asi nejlepší počin Neweyho u Red Bullu - dominantní vůz druhé poloviny sezony 2013, RB9 (zdroj: Infiniti Red Bull)

Jen připomeňme, že Adrian se k Red Bullu připojil zkraje roku 2006 na pozici technického ředitele. S týmem pak vyhrál čtyři tituly v řadě jak mezi konstruktéry tak i mezi jezdci v letech 2010 až 2013.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu