Sebevědomý Horner: "V poslední třetině závodu jsme měli nejrychlejší vůz"

Ricciardo, Daniel

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Racing

Red Bull má radost z toho, že udělal další pokrok a letos poprvé bojoval s Mercedesy. Daniel Ricciardo dojel v Monaku třetí se ztrátou čtyř desetin za Lewisem Hamiltonem.

"Je to poprvé, co jsme letos závodili s Mercedesem. Obzvlášť v poslední třetině závodu byl Dan nejrychlejším vozem na trati, takže si z toho můžeme odnést hodně sebedůvěry," hlásá hrdě šéf Red Bullu Christian Horner.

Připouští ale, že příští závod v Kanadě pro ně může být těžší, protože dlouhé rovinky kladou větší důraz na výkon pohonných jednotek, což je oblast, kde Renault za Mercedesem stále zaostává.

"Jdete z jednoho extrému do druhého. Monaku je celé o jízdních vlastnostech, další podnik o výkonnosti na rovinkách, takže bude velmi zajímavé sledovat, jak se nám bude v Montrealu dařit ve srovnání s týmy poháněnými Mercedesem.

Jsme v podstatě v rukou Renaultu. Děláme pokroky, oni dělají pokroky. Total po stránce paliva dělá také pokroky. Ale ve skutečnosti jsme tam, kde jsme měli být v lednu, takže zbývá stále ujít velký kus cesty a Mercedes očividně neodpočívá v klidu."

ricciardo
Daniel Ricciardo ve vlásence u hotelu Fairmont (foto: Red Bull Racing)

"Ale jsme teprve v šestém závodě, zbývá v šampionátu ujít ještě dlouhý kus cesty. Momentálně jsme jasně druhým nejrychlejším týmem a ukrajujeme z náskoku Mercedesu. K jeho stažení je třeba hodně odhodlání, tvrdé práce a chytrých návrhů," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 52 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu