Oficiální časomíra stojí za houby, Ecclestone připravuje novou aplikaci. Zdarma nebude

F1

F1 | foto: FOM

Mnozí fanoušci F1 si právem stěžují na podobu oficiální aplikace pro sledování časomíry na webu Formule 1. Bernie Ecclestone chystá nápravu, zadarmo ale samozřejmě nebude.

Mnozí příznivci zůstali zděšení při pohledu na live-timing, který se během minulých let stal oblíbeným doplňkem při sledování závodů Formule 1. Zmizely údaje o maximálních rychlostech, zastávkách v boxech, časech v jednotlivých sektorech a další zajímavé informace.

Pro mobilní platformy (Apple iOS a Android) však existuje verze aplikace zdarma - ta je rovněž ochuzená, ale za příplatek (290 Kč) se můžete dostat k prémiovým funkcím: mapě s GPS pozicemi vozů, časům v sektorech, maximálním rychlostem, použitý pneumatikám v průběhu závodu, exkluzivním rádiovým hláškám, zprávám ředitelství závodu, analýze průjezdu zatáček, dostupnosti DRS a dalším.

Týmům se však nelíbí, že F1 nevyužívá potenciál Internetu. Šéf Ferrari Stefano Domenicali například tento týden vyzval Ecclestone k přehodnocení svého přístupu, protože "mladá generace" nechce "sledovat celý závod trvající hodinu a půl."

livetiming
Současná ochuzená podoba livetimingu - kde nic, tu nic

Podle agentury Bloomberg jsou oficiální stránky Formule 1 až na 39. místě v žebříčku popularity mezi ostatními sporty. Královská disciplína motorsportu prošpikovaná moderními technologiemi se paradoxně musí sklonit i před americkým wrestlingem či egyptským fotbalem.

Ecclestone tvrdošíjně odmítá šíření obsahu prostřednictvím Internetu ve snaze chránit si obrovské příjmy z prodeje televizních práv. Veškeré jeho snahy se zatím smrskávají na pozávodní, zhruba tříminutový sestřih, který je navíc publikován obvykle s týdenním zpožděním, což je v moderní době  nepřijatelné.

Šéf Formule 1 se naštěstí nechal přemluvit ke kompromisu a připravuje novou podobu internetových stránek i novou aplikaci, která nabídne některé videomateriály. Nebyl by to ovšem mazaný obchodník, kdyby to mělo být zadarmo.

f1 applikace
Bernie Ecclestone oficiální aplikaci pro sledování ořezal, chce více vydělávat: kdysi standardní funkce jsou dnes prémiové a dostupné pouze za poplatek

"Plánujeme novou aplikaci, jde o celkem velký projekt. Momentálně na tom pracujeme, abychom ho správně zvládli." I nadále se hodlá ale orientovat především na televizní vysílání a novou aplikaci zpoplatnit: "Zadarmo neděláme," dodává Ecclestone.

Diskuze:

Počet příspěvků: 84 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu