Button: Pokud se neochladí, nebude mít McLaren šanci

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Třetí muž prvního závodu Jenson Button si není jistý konkurenceschopností svého vozu v Malajsii. Na vině jsou prý především vysoké teploty.

Button po trénincích prohlásil: "Zjistili jsme, že to zde budeme mít velmi těžké a to zejména v tomhle horku. Doufám, že během víkendu bude chladněji, podle předpovědi by to mohlo vyjít. Potřebujeme nižší teploty, abychom byli alespoň částešně konkurenceschopní."

"Zbývá nám ještě doladit několik detailů v nastavení vozu, ale problémem je, že nemáme rychlost, což je pro nás překvapující. Náš vůz je velmi špatný především v rychlých zatáčkách," řekl Button, který není příliš optimistický ani, co se týče zisku díky balíčku vylepšení. Ten měl podle Rona Dennise týmu přinést zlepšení alespoň o půl vteřiny na kolo.

"Veškerý progres, který nám naše vylepšení přinesla, se smazává díky vysokým teplotám. Navíc si myslím, že každá změna v přední části vozidla vždy působí dramatičtěji než ve skutečnosti je. Podle dat nám toto vylepšení sice pomůže, což je dobrá zpráva, ale momentálně neřeší náš problém s počasím a rychlými zatáčkami, kde jsme opravdu slabí," pronesl Button a určitě tak nepotěšil fanoušky McLarenu.

Brit na druhou stranu věří, že týmu pomůže alespoň počasí: "Kvalifikace a závod jsou naplánovány na pozdější čas než dnešní tréninky a věřím, že v tu dobu už bude nižší teplota."

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu