Gutiérreze překvapilo, že špičkové týmy Hülkenberga přehlídly

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Mexický pilot Esteban Gutiérrez byl překvapen tím, že si jeho týmového kolegu ze Sauberu - Nica Hülkenberga - pro příští sezónu nevybral žádný ze špičkových týmů.

Vysoce oceňovaný Němec se přes zimu vrací do Force Indie poté, co si jej nevybralo Ferrari, Lotus, McLaren ani Red Bull. Estebana Gutiérreze, který s ním letos prohrál 18 z 19 kvalifikací průměrně o 0,816 sekundy, to překvapilo.

"Vede si opravdu dobře. Je výborným jezdcem, v kvalifikaci jedním z nejlepších a bylo to překvapení pozorovat, jak se trápí se sháněním místa," diví se Gutiérrez, který minulý týden navštívil továrnu Caterhamu.

"Ale za tím je vždy nějaký důvod. Těžko říci, co přesně - musíte být velmi konkurenceschopní v mnoha ohledech, podávat silné výkony ve všem. Ve Formuli 1 musíte zvažovat mnoho hledisek, což se zřejmě u mnoha lidí neděje," pokračuje mexický pilot.

Přiznává, že se toho od Hülkenberga ve své první sezóně v F1 velmi mnoho naučil: "Byl opravdu při některých příležitostech opravdu velmi dobrou referencí. Byl jsem mu poblíž a někdy také před ním.

To vědomí, že je velmi dobrým jezdcem, mi dodává hodně sebevědomí a pomáhá mi to hodně v rozvoji. Pomáhá mi to v usilovné práci a v této sezóně jsem získal mnoho schopností, které jsem dříve neměl, protože to bylo s mým týmovým kolegou velmi soutěživé."

gutierrez - hulkenberg
Esteban Gutiérrez (vlevo) s Nicem Hülkenbergem při představování letošního Sauberu C32
(foto: Sauber Motorsport AG)

"Byla to pro mě výzva k získávání času na kolo, v komplexnosti a poznávání mnoha věcí. Kdybych měl jiného kolegu, možná bych na tolik věcí nepřišel," dodává pro Autosport mexický pilot, kterému se zatím místo v F1 před sezónou 2014 nepodařilo zajistit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu