Cílem Marussie pro rok 2014 je pravidelně se umisťovat v Q2

Bianchi, Jules

Bianchi, Jules | foto: Manor Racing

Sportovní šéf Marussie, John Booth, prozradil, nehledě na finanční problémy týmu, neskromné cíle pro příští sezonu. Bylo konečné 10. místo mezi týmy letos jen začátkem?

Ani v roce 2013 se Marussii po čtyřech letech v F1 nepodařilo získat bod. V bodování konstruktérů však britsko-ruský tým letos bral desáté místo, což je nejlepší výsledek od jejich vstupu do F1, letos se jim tedy podařilo porazit Caterham, který do F1 vstupoval společně s nimi v roce 2010. Oba týmy také spojuje to, že po dvou letech měnily svá jména - Marussia první dva roky závodila jako Virgin a Caterham jako Lotus. 

Zisk destáhé místa celkově týmový šéf Marussie, John Booth, označuje pro Sky Sport Online jako "ohromný". Výkony tak dodávají "celému týmu elán" a jsou "nakopnutím do nové sezony". Finanční příspěvek za zisk 10. místa je dle Bootha "skoro zanedbatelný". Závodní stáj z britského Banbury, která loňský rok uzavřela se ztrátou asi 70 milionů Eur, nadále uvažuje nad možnou fúzí. Poté, co se napřed během roku spekulovalo o možném sloučení s Caterhamem, je teď v kurzu varianta se Sauberem.


John Booth a Eddie Jordan při letošní GP Číny
(foto: Marussia F1 Team)

Zatímco struktura týmu pro příští rok je stále otevřená a není také jasné, kdo bude závodit vedle Julese Bianchiho, tak Booth mluví o cílech týmu pro další sezonu: "Chtěli bychom pravidelně postupovat do Q2. K tomu nám momentálně chybí méně jak 1%. Naším prvním krokem musí být toto 1% najít. Pokud by se nám to podařilo, tak můžeme přemýšlet o bodech."

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu