Sauber souhlasí se záměrem prezidenta FIA přísněji kontrolovat náklady v F1

Gutiérrez, Esteban

Gutiérrez, Esteban | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým Sauber schvaluje záměr Jeana Todta přísněji kontrolovat výdaje v F1. Dokonce si myslí, že s tím Mezinárodní automobilová federace (FIA) měla přijít dříve.

Todt, který bude usilovat o své znovuzvolení po vypršení jeho funkce na čele FIA, minulý týden oznámil, že kontroly utrácení v F1 zařadí mezi své priority vzhledem k tomu, jak se několik týmů trápí kvůli rostoucím finančním požadavkům.

Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová tento krok pouze vítá, protože podle ní přispěje k dlouhodobé stabilitě sportu: "Samozřejmě se to mělo udělat už dříve, ale raději později, než vůbec. Myslím, že je nejvyšší čas - nezáleží na tom, kde začnete."

Švýcarský tým se s financemi také trápí, hodně si však slibuje od svých nových ruských sponzorů. Podle něj je správné, že se FIA snaží do hry vložit a zlepšit situaci. Její snahy o dozor nad Dohodou o omezení zdrojů byly v minulosti blokovány Red Bullem.

"Zkrátka potřebujeme - a to jsme my tvrdili vždy - federaci, která v tomto ohledu bude velmi aktivní, protože to celému systému dodá důvěryhodnost. Je to jako u technických pravidel. Důvěryhodnost vychází z toho, že na ně dohlíží federace, a takto to musíme udělat i zde [s náklady]. Opravdu si myslím, že je na to nejvyšší čas," pokračuje Kaltenbornová.

kaltenbornová - ecclestone
Moniša Kaltenbornová s Berniem Ecclestonem (foto: Sauber Motorsport AG)

Podle ní jde momentálně o ten největší problém v F1. Podle bude záležitost vyřešena, až nebudou žádné pochybnosti o tom, že týmy můžou přežít.

"Mnohem větším problémem je vlastně zbavit se těch finančních historek a zajistit, aby zde týmy byli na úrovni, na které mohou soutěžit. Neměli bychom se neustále setkávat s příběhy o týmech, které odpadají," dodává šéfka Sauberu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu