Pirelli: Nové pneumatiky v Maďarsku umožní týmům využit rozmanité strategie

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli do Maďarska veze nové specifikace svých měkkých a středně-tvrdých pneumatik Pirelli. Co tam od nich o nadcházejícím závodním víkendu očekává?

"Maďarsko bude prvním podnikem pro naši nejnovější specifikaci pneumatik P Zero, které se skládají z loňské konstrukce a odpovídajících letošních směsí. Týmy tyto pneumatiky prověřily během testu mladých jezdců v Silverstone, kde těžily z příležitosti přizpůsobit nastavení svých vozů tak, aby novým pneumatikám co nejlépe seděly," uvádí sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery.

"Nyní jej poprvé využijí v soutěžení a vzhledem k důležitosti kvalifikace na Hungaroringu bude práce odvedena během tréninků velmi důležitá. Předjíždění na tomto okruhu není nikdy jednoduché, takže se týmy budou snažit využít strategii pro maximalizování svých příležitostí k získání pozice na dráze.

Výběr měkkých a středně-tvrdých pneumatik by pro to měl poskytnout velké šance. Týmy při tom budou vycházet z dat získaný s různým množstvím paliva během tréninků,"," pokračuje.

Pirelli původně mělo dovézt středně-tvrdé a tvrdé směsi, nakonec se nechalo obměkčit a místo tvrdé přiveze měkkou směs. Jde tedy o stejnou nominaci jako minulý rok, ale vzhledem k tomu, že před sezónou došlo k změkčení směsí, tak by pneumatiky měly nabídnout ještě více výkonnosti.

Hungaroring je klikatým okruhem s nízkými průměrnými rychlostmi. Obvykle zde ale panuje slunečné a horké počasí, což zvyšuje zátěž na pneumatiky.

pneu
V Maďarsku se bude poprvé závodit na nových specifikacích pneumatik (foto: Pirelli)

"Teploty v Maďarsku mohou být velmi vysoké, což je další faktor, na němž budou záležet úrovně opotřebení a degradace. Trakce a brzdění jsou dvě klíčové hlediska výkonnosti pneumatik v Maďarsku a týmy ve svých nastaveních na tyto klíčové oblasti kladou důraz.

Úrovně boční energie jsou relativně nízké, omezujícím faktorem bude spíše výkonnost než živostnost pneumatik, což bude formovat základ výběru strategií - týmy se budou snažit co nejdéle udržet pneumatiky v rámci provozní výkonnosti. Design našich nejnovějších pneumatik by jim v tom měl pomoci," dodává Hembery.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu