Honda bude řídit svůj F1 program z Milton Keynes ve Velké Británii

Honda

Honda | foto: McLaren

Honda dnes potvrdila, že bude řídit všechny operace spojené s Formuli 1 při svém návratu do této kategorie motorsportu jako dodavatel pohonných jednotek pro stáj McLaren z Velké Británie.

Japonský výrobce automobilů nedávno oznámil, že se od sezony 2015 stává partnerem týmu McLaren. Stáj z Wolkingu bude od Hondy odebírat turbo motory V6. 

Vývoj motoru bude probíhat ve vývojovém a výzkumném středisku Hondy v Japonsku, konkrétně ve městě Tochigi. Zbytek týmu, který se bude starat o operace přímo spojené s provozem na trati, bude sídlit ve Velké Británii, v Milton Keynes. Jen připomeňme, že v tam rovněž sídlí také tým Red Bull Racing.

„Díky oznámení polohy našeho operačního střediska, které bude ve Velké Británii, se plány na návrat do Formule 1 stávají mnohem konkrétnějšími.


Honda se svým vlastním týmem neuspěla, teď zkusí uspět jako výrobce motorů

Abychom naplnili nebo dokonce převýšili očekávání našich fanoušků, rozhodli jsme se, že budeme také pracovat na zvuku našich motorů. Chceme do F1 vrátit unikátní zvuk motorů Honda,“ říká Yasuhisa Arai, ředitel pro motorsport.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu