Pirelli: Za oba defekty u Massy během závodu můžou úlomky na trati

Ferrari F138

Ferrari F138 | foto: Scuderia Ferrari

Pirelli věří, že za oba defekty Felipeho Massy během Velké ceny Bahrajnu mohou úlomky na dráze.

Ferrari včera bylo nuceno dvakrát povolat Massu do boxů, aby mu vyměnilo poškozenou pravou zadní pneumatiku. S podobným problémem se také ve třetím tréninku setkal Lewis Hamilton z Mercedesu.

Ačkoliv si Brazilec nebyl jistý, čím to bylo způsobeno, podle sportovního ředitele Pirelli Paula Hemberyho šlo o úlomky na trati spíše než o nějaký strukturální problém.

"Při tom prvním jsme měli hodně proříznutý běhoun pneumatiky a při tom druhém byl průřez v bočnici. Mohli jsme na povrchu běhounu vidět také otvor. Navíc jeden obsahoval karbonové úlomky z jiného auta, hodně velké úlomky. Poukazuje to na to, že tam bylo hodně trosek," uvádí Hembery pro Autosport.

Massa věděl, že se ve druhém případě jednalo o defekt, nebyl si však jistý tím prvním incidentem: "Nikoho jsem se nedotkl, takže si myslím, že šlo o úlomek. Při tom prvním začalo kolo hodně vibrovat, na zadní rovince tak silně, že jsem musel ubrat nohu z plynu.

Při druhém šlo o defekt. Dostal jsem se do poslední zatáčky a neměl jsem žádnou pneumatik - bez varování, zkrátka zmizela. Nikdy dříve se mi to nestalo, dva defekty v jednom závodě," podivoval se Massa.

massa
Felipe Massa v Bahrajnu (foto: Scuderia Ferrari)

Pirelli uvedlo, že s Ferrari bude příčiny ještě prošetřovat: "Lidé pochybují o tom, zda šlo o úlomky, a říkají: 'Jasně, že to řeknete.' Je však celkem zajímavé, že jsme dnes sesbírali kousky gumy s úlomky. Je to hodně dramtické.

Nevíme, jestli měl Felipe nějaký kontakt, musíme si o tom promluvit s Ferrari, protože individuálně každé auto nesledujeme. Ale z toho, co jsme viděli, šlo o úlomky, které zřejmě vedly k pomalému vypouštění vzduchu. Vzduch se pak ohřeje a způsobí okamžité vyfouknutí," dodává Hembery.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu