Massa: Na titul budou mít minimálně dva týmy, Ferrari je jedním z nich

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa je s vývojem nového vozu Ferrari spokojený. Výsledky na dráze odpovídají očekáváním z aerodynamického tunelu a vývoj se podle něj posouvá správným směrem. Ferrari řadí k minimálně dvěma týmům, které letos budou mít na titul.

Ferrari minulý rok v Číně nezažilo zrovna povedený závod. Zatímco Fernando Alonso po třízastávkové strategii v méně konkurenceschopném voze F2012 dojel devátý, Felipe Massa sázející na dvě zastávky až třináctý. Brazilec však tentokrát věří v lepší výsledek.

"Vím, že jsme odjeli teprve dva závody, v této sezóně mám ale zatím dobrý pocit. Práce, kterou jsme během zimy odvedli na F138, nás nasměrovala správně a auto má mnohem větší potenciál," uvádí Massa před Velkou cenou Číny.

"Samozřejmě, že chci vždy bojovat o vítězství, a i když to v prvních dvou závodech nevyšlo. Příznaky byly dobré - vzhledem k výborné závodní rychlosti. Nyní se musíme závod od závodu posouvat dále kupředu."

Jak je na tom podle Brazilce Ferrari dle výkonnosti ve srovnání s ostatními? "Vše, co můžu říci, je, že rozhodně existují více než dva týmy, které mohou bojovat o vítězství a šampionát. Náš tým je jedním z nich, auto se posouvá správným směrem a na trati podává výsledky, které na základě dat z aerodynamického tunelu a z továrny očekáváme.

V Melbourne jsme měli auto, které mělo na vítězství. V Malajsii bylo znovu konkurenceschopné, byť podmínky ze závodu udělaly něco jako loterii."

massa
Korelace dat je u Ferrari lepší než minulý rok, vývoj vozu F138 probíhá v aerodynamickém tunelu Toyoty v Kolíně nad Rýnem (foto: Scuderia Ferrari)

V přestávce po závodě v Malajsii strávil se svým kolegou Alonsem nějaký čas v továrně v Maranellu, což jej před dalším závodním víkendem pozitivně naladilo: "Na Čínu jsme dobře připraveni. Po práci v továrně a na simulátoru minulý týden budeme mít všechny novinky, které snad všechny přivezeme s sebou do Šanghaje."

"Doufám, že se to projeví do zlepšené výkonnosti na dráze. Šanghaj je velmi pěknou tratí s širokou škálou zatáček a rychlými rovinkami, určitě tedy potřebujete auto, které funguje dobře v rychlých částech, ale které má také hodně přítlaku, aby se vyrovnalo s užšími zatáčkami.

Můžeme očekávat celkem vysokou degradaci pneumatik, obzvlášť těch předních. Cílem je bojovat o více bodů, o pódium i o vítězství. Cíle si musíte dávat vysoké," dodává Massa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu