Za Sennou se ohlédl i jeho tradiční rival

Alain Prost byl dle svého názoru tou hlavní motivací Ayrtona Senny.

Podle 4násobného šampiona bylo hlavním cílem brazilské hvězdy porazit toho malého Francouze stůj co stůj. „Já byl jeho cílem,“ vzpomíná s odstupem času Alain Prost v rozhovoru pro francouzský L'Equipe.

Prost dále říká, že to byl i překvapivě on, kdo radil Ronu Dennisovi podepsat se Sennou kontrakt pro sezonu 1988. „Nikdy jsem si nedokázal představit, se z toho bude,“ dodal Prost při vzpomínkách na nepřátelskou atmosféru mezi oběma jezdci v týmu McLaren. „Ale tím nechci říci, že bych něčeho litoval!“

Následně odešel v té době již trojnásobný mistr světa k Ferrari a o titul přišel až při diskutované kolizi. Tehdy mu Senna vracel starý účet a vyvezl ho hned po startu rozhodující GP Japonska do písku. Prost po roční přestávce vyhrál titul s Williamsem a na jeho místo v roce 1994 nastoupil právě Ayrton Senna.

V neděli ráno 1. května 1994 měl podle Prosta v rozhovoru pro televizní stanici Senna vzkázat svému rivalovi, že mu na dráze chybí. „Alaine, chybíš mi,“ cituje ho zpětně Francouz a dodává, že to nebylo v žertu, tak to podle něj Ayrton skutečně cítil.

Tato skutečnost samozřejmě není nová, již se o ní hovořilo a hledal se skutečný význam Sennova vzkazu těsně před osudnou havárií. Nutno však připomenout, že tehdy již měl Ayrton na dráze jinou a neméně tvrdou výzvu. Její jméno bylo Michael Schumacher...


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu