Massův vyhazov je neodvratný, tvrdí Zanardi

Zanardi, Alessandro

Zanardi, Alessandro | foto: BMW Motorsport

Alex Zanardi, bývalý pilot F1 a dvojnásobný šampión americké série CART, se před novináři rozpovídal o situaci ve stáji Ferrari a o neodvratnosti odchodu Felipeho Massy. Podle něj došly brazilskému závodníkovi výmluvy a je čas Ferrari opustit.

 

„Felipe je pro mě velmi kvalitním závodníkem. Pokud by se snažil být více sám sebou a nekopírovat Alonsa, určitě by získával pódiová umístění daleko častěji,“ míní Zanardi, který při nehodě v roce 2001 přišel o dolní končetiny.

„Na druhou stranu, je lidská bytost. Má těžkou práci a pokud jezdíte za Ferrari, situace je ještě obtížnější. Myslím, že v tuto chvíli mu už došly výmluvy. Nyní za ním Ferrari musí stát a pozorovat, zdali jeho krize přejde,“ říká paralympionik Zanardi.

Zanardi má dva favority na potencionální náhradníky za Felipeho Massu. První volbou by byl Lewis Hamilton, který s McLarenem stále nepodepsal smlouvu. A jak Alonso mnohokrát prozradil, v roce 2007 neměl problém s Hamiltonem, ale s Ronem Dennisem.

Druhým Zanardiho tipem je Edoardo Mortara, šampión F3 Eurosérie 2010 a nyní již dvojnásobný vítěz závodů DTM.

„Pokud bych stál v čele Ferrari, udělal bych s Mortarou to stejné, co McLaren s Lewisem. Ale v případě volby na jednu sezónu bych bral Paula Di Restu nebo Nica Hülkenberga.“

Alex Zanardi má po paralympiádě, v niž se zúčastní cyklistického závodu, další cíl. Rád by startoval ve slavném závodě Indianapolis 500 s upraveným monopostem, aby plynový a brzdový pedál mohl ovládat ručně.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu