Šampionát je dle Hornera skvělý, uvítal by však spíše dominanci Red Bullu

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner hodnotí vývoj letošního šampionátu. Byť by uvítal nudnější průběh s jejich dominancí, jako tomu bylo v uplynulých dvou letech, proměnlivá forma týmů a střídající se vítězové je podle něj ze sportovního hlediska skvělá.

"Barcelona je obvykle hodně dobrým indikátorem výkonnosti vozu: pokud tam auto funguje dobře, má tendenci dobře fungovat na většině míst. Kdo ale ví, zda tomu tak bude letos? ptá se Horner.

V Mugellu Red Bull velké novinky nepředstavil, do Barcelony však vylepšení svého vozu RB8 přiveze, podobně jako soupeři: "Jsem si jistý, že většina týmů do Barcelony přiveze vylepšení různého rozsahu. Jedná se o první evropský závod, takže týmy tradičně nasazují na své vozy nové díly a my nebudeme výjimkou. Bude to fascinující pozorovat vývoj mezi týmy."

O proměnlivém vývoji letošní sezóny, v níž jsme se ve 4 závodech dočkali 4 odlišných vítězů, říká: "McLaren začal velmi dobře a v prvních dvou závodech vypadali velmi, velmi konkurenceschopně, pak se ale náhle zjevil v Číně Mercedes a v Bahrajnu Lotus. Hodně se to mění.

McLaren a Ferrari byli v historii vždy velmi silní, ale konkurence je letos širší. Mercedes a Lotus jsou silní, Sauber byl nebezpečně blízko v Malajsii. Nemyslím si, že tohle mnoho lidí předpokládalo."

horner
Hornerovi by se více zamlouval jiný obrázek - dominance jeho týmu (foto: Red Bull)

"Je to vzrušující. Myslím, že závody jsou letos velmi dobré. My bychom si přáli nudnější, dominantnější šampionát, ale ze sportovního hlediska je skvělé mít konkurenci a je skvělé, když se objevuje tolik vozů a pilotů schopných vyhrávat velké ceny," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu