Räikkönen očekává souboj o vítězství

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Po dobrém startu Lotusu do letošní sezony očekává Kimi Räikkönen v Barceloně boj o vítězství.

V Bahrajnu bojoval o vítězství se Sebastianem Vettelem. Kimi Räikkönen nevidí důvod, proč by Lotus nemohl stanout na nejvyšším stupínku, pokud bude vše klapat.

"Auto bylo dobré všude, kam jsme zatím přijeli," říká Fin. "Jsem tu, abych závodil. A závodím, abych vyhrával. Auto máme, jak jsme viděli v Bahrajnu, dost dobré na vítězství. To je teď náš cíl. 

Nikdy jsem o sobě nepochyboval. Auto máme dobré, takže v některých ohledech je jasné, že pódium mohlo přijít dříve. Měli jsme na to už v prvních závodech sezony, ale dělali jsme malé chyby, které nás o pódium vždy připravily.

Byl bych raději, kdybych v Bahrajnu vyhrál, ale i tohle je velká odměna pro všechny. Doufám, že budeme do konce sezony na stupních vítězů pravidelnými návštěvníky," vyjadřuje své touhy Iceman.


Kimi Räikkönen v Bahrajnu
(Foto: Lotus F1 Team)

"V Barceloně očekávám, že budeme silní. Mezi top týmy to bude těsné. Je to jediná trať šampionátu, na které zatím týmy testovaly nové vozy. Navíc, týmy před prvním závodem v Evropě nasadily vylepšení vozů, takže to bude ještě zajímavější."

A co Mugello? Tam Kimi nebyl, netestoval. Ostatně, podle jeho slov ani nebylo co. Proto si nemyslí, že by ho to nějak zvlášť zbrzdilo.

"Neměli jsme žádné větší novinky k otestování a v Mugellu se nezávodí, takže mi nevadilo, že jsem netestoval. Trať znám dobře, ale nebyl důvod testovat. Jsem tu, abych závodil, a to budu dělat i v Barceloně."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu