Letos vyprší u mnoho autolékárniček jejich platnost, máte už novou?

Jako důležitou zprávu je potřeba brát to, že tento rok vyprší platnost některých autolékárniček.

Výměna prošlých lékárniček, popřípadě těch, kterým končí datum platnosti tento rok, se bude týkat téměř 4 milionů řidičů, takže není vyloučeno, že jím budete třeba právě i Vy. Pokud vás při běžné silniční kontrole zastaví Policie a bude po vás vyžadovat aktuálně platnou autolékarničku, v případě prošlé lhůty vám hrozí pokuta až ve výši 2000 Kč. A co že vlastně musí každá autolékárnička povinně obsahovat? 

Ze zákona v ní musí být obvazy, trojcípý šátek, hladká náplast i s polštářkem, škrticí obinadlo, plastová rouška, pryžové rukavice a zahnuté nůžky. Ovšem pozor! I v případě, že autolékárnička je aktuální, k dostání pokuty od Policie ČR vám stačí mít i jednu z jejich součástí, která bude mít prošlou lhůtu. Lepší je tak zakoupit zcela novou a ušetřit si tak případné starosti. 

Osobně doporučujeme zakoupit o něco dražší autolékarničku, ty levnější často nabízejí nekvalitní obvazové materiály a na zdraví a bezpečnosti se rozhodně v tomhle případě nemá šetřit. Například příliš pružný obvaz, jenž se rozhodnete použít pro zástavu krvácení zraněného, mu místo záchrany může způsobit ještě větší trauma. O takových slepených či malých rukavicích pro zachránce ani nemluvě, s kvalitní autolékarničkou tyto problémy řešit nikdy nebudete a proto zde platí důraz hlavně na kvalitu. 

zdroj: ČTK


 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu