Rolls-Royce do dvou let uvede plug-in hybrid!

rolls-royce

rolls-royce | foto: Rolls Royce

Dovedete si představit britskou automobilku Rolls-Royce, jak z její výrobní linky sjíždějí hybridní modely? Pokud ne, tak se připravte na to, že tomu tak za čas opravdu bude..

Ano, svět se zbláznil a ekologické požadavky a britské zákony na vypouštění emisí oxidu uhličitého jsou tvrdým oříškem i pro známého výrobce superrychlých a luxusních vozidel. Rolls-Royce se dlouze tomuto přeorientování bránil, protože již před několika lety se zkusil do vod hybridních technologií pustit a reakce zákazníků nebyla zrovna moc přívětivá..

V současné době se ale objevují zprávy, že Rolls-Royce začíná pracovat na plug-in hybridním modelu. Například konkurence v podobě Bentley kvůli emisním limitům od všech modelů vytvoří i verzy s hybridním pohonem. V rozhovoru pro magazín Auto Express řekl generální ředitel Rolls-Roycu, Torsten Müller-Ötvös, že automobilka bude muset nabídnout zákazníkům plug-in hybrid nejpozději do dvou let.

Co se bude ukrývat pod kapotou obřího modelu zatím není známo, ale nízkoobjemová motorizace se zde naštěstí opravdu neobjeví, počítat lze minimálně opět se šestiválcem, další podrobnosti si ale Rolls-Royce nechává pro sebe. 

zdroj: Rolls-Royce

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu