Těžký den českého týmu

ar1, 5. listopadu 2005, 13:21 Google+

Tým České republiky se v kvalifikaci potýkal s vyvážením vozu a i přes zlepšení v samém závěru odstartuje do sprintérského závodu v Eastern Creeku z 16. místa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Sobota nabídla malinko lepší počasí než úvodní, den sice bylo zataženo, ale déšť zůstal stranou. Český tým se v průběhu dne musel vypořádat s horší ovladatelností vozu a bohužel nedokázal navázat na dobrý výkon z Estorilu. Tomáš Enge byl v posledním volném tréninku 12., když tým usilovně pracoval na vylepšení vyvážení vozu. Chování vozu se podařilo v průběhu kvalifikace vylepšit, což se odrazilo na devátém času v poslední kvalifikační jízdě. V předchozích třech pokusech zajel Enge 19., 16. a 19. čas, do součtu dvou nejlepších kol se tak započítaly časy z druhé a čtvrté jízdy. Výsledek pochopitelně nenaplnil očekávání, ale český tým v předchozích podnicích ukázal, že je obvykle silnější v závodním nastavení.

Tomáš Enge: „S výsledkem nejsme spokojeni, nebyl to náš den. Včera jsme měli problémy s nerovnostmi, ale to nebyl dnešní hlavní problém. Trápili jsme se s vyvážením vozu, který byl přetačivý a vylepšili jsme ho příliš pozdě. Nepomohlo nám ani to, že organizátoři rozhodli o použití jen dvou sad nových pneumatik, namísto obvyklých tří. Doufáme, že v závodu vylepšíme naši pozici, ale musíme být realisty.“

BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Těžký den českého týmu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lapierre, Nicolas

Francúzi opäť štartujú z prvého miesta

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud