Ecclestone: Nahradit mne bude obtížné

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone zatím svého nástupce přes spekulace médií nehledá.

73letý prezident Formula One Management vzkázal těm, kteří ho varují před jeho intenzivní a vysilující prací, že nemusí mít předčasné obavy. Až nastane čas, svůj post opustí. Varoval však, že nebude vůbec snadné najít někoho, kdo dokáže pokračovat v jeho stopách.

„Vzhledem k tomu, jak dlouho tu jsem, bude těžké mne nahradit tak, aby to bylo smysluplné. Kdybyste šli nyní hledat někoho, kdo by mne vystřídal, nebude to snadné, toto je druh práce, ve které musíte vyrůstat,“ prohlásil Bernie Ecclestone.

Ecclestone začal svoji kariéru jako prodavač ojetých vozů, poté se angažoval v motocyklových závodech a v roce 1958 se sám posadil za volant vozu F1. Manažerská činnost mu však šla podstatně lépe a kromě Lewis-Evanse a Roye Salvadoriho zastupoval i Jochena Rindta. Začátkem 70. let koupil tým Brabham. Později stál v čele FOCA, stal se náměstkem prezidenta FIA a posléze stanul v čele vlastní společnosti FOM, vlastnící televizní práva na F1. Přes svůj věk a trojí bypass tak nehodlá, vzrůstem malý, ale v jednáních tvrdý, Brit vedení F1 opustit.

„Budu šťastný, když budu pokračovat v této vzrušující práci a odejdu až budu mít pocit, že nestačím a nejsem schopný dělat věci tak, jak by bylo potřeba,“ uzavřel prezident FOM.


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu