Citroen DS3 - stylovka se šípem ve znaku

DS3

DS3 | foto: Citroën

Citroën má plány na rozšíření své výrobní řady. Kromě klasických vozů s písmeny C bude prodávat ještě další a to s písmeny DS. Tady je první z nich.

Citroën DS3 je tak prvním stavebním kamenem nové stylové řady, následovat ho budou ještě modely DS4 a DS5, tedy stylovky odvozené od modelů C4 a C5.

Model DS3 stojí na platformě budoucího modelu C3, na které stojí již Citroën C3 Picasso. Jeho hlavním cílem je Mini, pokukovat by mohl také po zákaznících Lancie Ypsilon, obstarožního Volkswagenu New Beetle (který brzy dostane nástupce) a menšího Fiatu 500.

Poměrně malý Citroen má na délku 395 centimetrů, což je téměř přesně tolik co například domácí Fabia. Šířka má hodnotu 171 cm a výška 146.

K lepšímu modelu se hodí lepší motory, proto očekávejme 1,4 VTi o výkonu 95 koní, 1,6 VTi s výkonem 120 koní a prozatímní vrchol 1,6 THP o výkonu slušných 150 koní.  Diesely budou prozatím dva, o výkonech 90 a 110 koní.

Vzhlede k exkluzivnějšímu náboji můžeme očekávat rozsáhlou nabídku barev (jak exteriéru tak i interiéru), různé divoké kombinace a podobné individualizující prvky.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu