Stobart před Norskem optimisticky naladěn

Josef Janoušek, 6. února 2009, 20:00 Google+

Před další soutěží šampionátu WRC, je optimisticky naladěný celý Stobart VK M – Sport Rally Team. Po první soutěži Rally Ireland má na svém kontě osm bodů do hodnocení týmů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Matthew

Wilson, Matthew | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Stejně jako v Irsku, budou do týmového hodnocení nominováni Urmo Aava a Henning Solberg. Především Henning hýří optimismem, protože zimní podmínky jaké panují v okolí Hamaru, mu budou vyhovovat. Přeci jen se cítí na sněhu jako ryba ve vodě a nahrávat mu bude i domácí prostředí, stejně jako sebevědomí, které si zvedl při Rally Ireland čtvrtým místem.

Urmo Aava také určitě neprodá kůži lacino, na minulé soutěži až do svého výletu mimo trať předváděl výborné výkony. Konečné desáté místo nebylo rozhodně jeho maximem a lze předpokládat, že se bude objevovat v pořadí mezi nejlepšími. A pokud neudělá chybu může to být černý kůň soutěže.

Jako třetí se na start postaví Matthew Wilson u kterého lze předpokládat standartní výkon, založený především na snaze dojet do cíle a těžit z chyb soupeřů.

“Na tuto rally se strašně těším, v Irsku jsme zajeli perfektní výsledek. Snad se nám podaří ho zopakovat, top-tři by bylo skvělé. Všichni hovoří o mém velkém souboji s Petterem, ale já chci jet tak,  jak budu nejlépe schopen. Myslím,  že tato rally bude naprosto skvělá a vzrušující pro všechny fanoušky,” řekl Hennig Solberg.

“My jsme měli slušný start do sezony a na Norsko se opravdu těším. Slyšel jsem že tratě jsou ve skvělém stavu. Před soutěží máme ještě jeden test, kde si podmínky vyzkoušíme přímo, abychom se vyvarovali zbytečných chyb při závodě,” řekl Urmo Aava.

“Už se nemůžu dočkat startu soutěže, je to opravdu jedinečný zážitek tady v Norsku. Viděl jsem pár fotek z trati a podmínky jsou fantastické. Jedinou neznámou jsou nové pneumatiky, které si však budu moci vyzkoušet při pondělním testu. V Irsku jsme začali dobře a zde se budu snažit o co největší počet bodů do klasifikace jezdců,” řekl Matthew Wilson.

“Věřím že Norsko bude fantastickou soutěží pro Stobart. Henning zde již v minulosti svoji rychlost ukázal, že bude v top-tři není vyloučeno. Urmo i Matthew mají take svoji rychlost na tomto povrchu a je to pro Stobart velká šance získat body do hodnocení týmů,” řekl Malcolm Wilson.

Vytisknout

Diskuze: Stobart před Norskem optimisticky naladěn

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Válečné zbarvení Xsary Pettera Solberga

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud