Vettel o svých schopnostech nepochyboval

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Přestože měl Sebastian Vettel hodně těžký start do sezóny, nikdy nepochyboval o svých schopnostech, které ho dovedou k úspěchu.

Vettel nedokončil první čtyři závody, v pátém dojel sedmnáctý. Teprve v Monaku konečně dosáhl na body a to rovnou na čtyři. V následující grand prix v Kanadě za sebou nechal útočícího Kovalainena na McLarenu a dovezl domů další bod.

Ale před Monakem měl ještě prázdné bodové konto a vůbec se mu nedařilo. Vettel dostal otázku, zdali nezačínal pochybovat o svých schopnostech. Na to odpověděl rázným "Nikdy".

„Za první čtyři závody, kdy jsme byli vyřazeni hned v první kole, jsem nemohl, nebyla to moje vina. Nezlomilo mě to a já se vždy soustředil na další podnik.“

„První opravdová šance přišla v Monaku, kdy jsem chytil příležitost za pačesy. V Montrealu jsem získal jeden bod, ačkoliv posledních deset kol mi situaci stěžovaly vozy za mnou, byly mnohem rychlejší než já.“


Nyní se Vettel soustředí na navázání předchozích výsledků. Nejdůležitější je vždy být rychlejší, než týmový kolega. A to se Vettelovi zatím daří.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu