Williams FW30 má premiéru za sebou + FOTO

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Britská stáj oznámila už s předstihem, že žádné slavnostní odhalení nechystá a raději se soustředí na co možná nejefektivnější přípravu svého nového monopostu pro závodní sezonu 2008. Premiéru si však vůz přirozeně odbyl, včera ve Valencii.

Poněkud nečekaně se za volantem neobjevil žádný ze dvou závodních pilotů Rosberga a Nakajimy, ale nadějný testovací pilot Sira Franka Williamse Nico Hülkenberg. FW30 je zatím vyveden v testovacích barvách a stáj slibuje, že je bude v průběhu předsezónních testů ještě měnit na počest pořadového čísla 30.

O včerejších testech, nepříznivém počasí a nešťastném přerušení testů v kačírku, jsme vás informovali již včera, tým však přesto považoval premiéru za úspěšnou. „Den jsme strávili při práci na instalacích všech potřebných systémů a většinu plánovaných procedur jsme zvládli. Vůz jsme stihli připravit pro Nica Rosberga a celkově to byl s novým autem produktivní den,“ shrnul včerejší působení na mokré a v mlze zahalené dráze technický ředitel Sam Michael.

Monokok FW30 je podobně jako u konkurence tvořen rámovou konstrukcí z uhlíkových vláken, jednotlivé díly šasi jsou vyrobeny z kompozitů hliníku a uhlíkových vláken. Zatímco osmiválcový motor bere Williams od Toyoty, sedmirychlostní poloautomatickou sekvenční převodovku si vyrábí sám. Agregát dodává údajně 740 koňských sil a otáčky jsou omezeny na horní hranici 19 000 ot/min.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu