Hyundai Genesis - v Německu bijí poplach

Genesis

Genesis | foto: Hyundai

Korea vystrkuje růžky čím dál výrazněji a výrobci z Evropy se začínají pomalu bát. Hyundai svým modelem Genesis útočí na ty nejvyšší pozice.

Vlajková loď koncernu Hyundai, Genesis, bude opravdu tím nejlepším co dokáží v Koreji vyrobit. A co lépe, koncern se nebude omezovat jen na domácí trh, Genesis bude prodáván celosvětově.

Pro Genesis byla vyvinuta nová platforma, která má, jako jediný Hyundai, pohon zadní nápravy. Ta se zkrátka pro takto reprezentativní vůz hodí víc.

Genesis se bude nabízet zatím se třemi motory. Nejmenším bude V6 o objemu 3,3 litru a výkonu 265 koní, druhým bude o něco větší šestiválec 3,8 a jeho 305 koní a na vrchol se postaví nově vyvinutá V8, která byla vyvinuta speciálně pro tento vůz. Její výkon je slušných 380 koní.

Samozřejmostí je dostatečná základna nových technologií, z těch pokročilejších jmenujme například Smart Cruise Control, tedy aktivní tempomat. Hudební aparaturu dodává společnost Harman/Becker, tedy absolutní špička.

Na některých trzích bude Genesis prodáván jako Hyundai, na jiných jako samostatný model se samostatným znakem. O prodeji u nás zatím nemám informace.

Podívejte se na video konceptu, který vozu předcházel. Je na něm patrná většina linií, které nyní vidíme i na sériovém modelu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu