Kovalainen nemá slov, Fisichella spokojen

Kovalainen, Heikki

Kovalainen, Heikki | foto: Renault Sport F1

Renault na jedné straně zažil výbornou kvalifikaci, na té druhé se stal obětí nepochopitelného chování zkušeného Davida Coultharda, který aniž by k tomu měl důvod, blokoval rychlého Kovalainena.

Giancarlo Fisichella, 4. místo
Dnešek byl skvělý, na odvedenou práci jsem hrdý. A to nejen teď o víkendu, ale i během posledních pár týdnů v továrně. Tým pracoval dnem i nocí, aby vylepšil výkon R27 a toto je další náznak dobrého výsledku. Na počátku kvalifikace nebyl vůz perfektní, ale s vyvážením jsme udělali pár malých změn a v poslední části bylo řízení skvělé. Čtvrté místo je na zítřek velkým příslibem. Dnešek ukázal naší sílu i do dalších závodů. Monako je zvláštní okruh, příliš se nevzrušujeme, ale rozhodně jdeme správným směrem.

Heikki Kovalainen, 14. místo
Velmi frustrující kvalifikace. V první části nebyly zajeté kola příliš dobré, ale s vozem jsem byl více a více spokojen, v poslední jízdě jsem se cítil na první desítku. Vjel jsem do první zatáčky a viděl jsem, jak Coulthard na red bullu vyjíždí z boxu. Myslel jsem si, že po Casinu mě pustí - nebo při vjezdu do tunelu. Ale zůstal tam po celou dobu a zničil mé kolo. Slušně řečeno: byl jsem překvapen, že tento zkušený jezdec udělal takovou věc. Na kvalifikaci nejlépe zapomenout, musíme se zaměřit na zítřek. Ze čtrnáctého místa bude závod těžký, ale jsem odhodlaný bojovat a získat maximum.

foto: Renault

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu