Další vítězství pro Alonsa?

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Alonso vyhrál minulý víkend Grand Prix Malajsie a věří, že se mu totéž podaří zopakovat v Bahrajnu.

Světový šampion získal v Sepangu první vítězství v barvách McLarenu a posunul se tak na první příčku šampionátu jezdců a McLaren konečně dokázal přetrhnout šňůru neúspěchu a stanul na stupni nejvyšším poprvé od GP Brazílie z roku 2005.

Alonso moc dobře ví, že musí získat co nejvíce bodů, aby vybojoval třetí titul mistra světa a McLaren vyhrál Pohár konstruktérů. To jej žene vpřed a věří, že bude v Bahrajnu opět dominovat. "Celá stáj je teď optimisticky naladěna. Myslím, že víme jak vyzrát na Ferrari. Vedeme v Poháru konstruktérů, ale nesmíme usnout na vavřínech. Potřebujeme více rychlosti, proto všichni dělají, co je v jejich silách. Věřím, že je reálné Ferrari porazit i v Bahrajnu."

V loňském roce Alonso ještě ve službách Renaultu v Bahrajnu vyhrál. Teď se soustředí na přípravu, aby to mohl zopakovat. "Zimní test zde v Bahrajnu byl úspěšný. Nyní těžíme z těchto dat a nových dat, které jsme nasbírali o nových pneumatikách Bridgestone Potenza. Od testů se ještě hodně změnilo, takže bychom měli mít lepší formu."

"Doufám, že se vše podaří a nezradí technika. Každý dovezený bod je důležitý a já udělám vše proto, abych vybojoval maximum."
prohlásil Alonso.

Foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu