Další tři závody budou rozhodující

Bridgestone, japonský výrobce pneumatik, byl v poslední době terčem ostré kritiky. Především pak po GP Francie, ale Hiroshi Yasukawa zůstává klidný.

Pneumatiky jsou údajně tím, co znemožňuje zajištění obou titulů rudým Ferrari s dostatečným předstihem a dává křídla vozům stájí Williams, McLaren a Renault. Ředitel oddělení Bridgestone Motorsport se však dívá k nadcházejícím závodům optimisticky a k první polovině sezony 2003 se vracet příliš nechtěl.

„Nadcházející tři závody budou hrát důležitou roli ve výsledku letošního šampionátu a očekáváme lepší výkon ve fantastické bitvě. Rozpoznali jsme již nutný směr dlouhodobého vývoje a věnovali jsme tomu velké množství času při testech s našimi týmy,“ prohlásil Yasukawa.

Z důvodu dostatečně silných testovacích týmů se hlavní práce soustředila v týmech Ferrari a BAR Honda. Oba týmy měli k dispozici 4 jezdce po celou dobu testů na okruhu Catalunya u Barcelony.

„Rovnoměrná přilnavost je klíčem k úspěchu na okruhu jako je Silverstone, a to především díky rychlým zatáčkám Copse a Becketts. S posledními testy jsem byl velmi spokojený a získali jsme několik významných poznatků pro další vývoj. Výsledek by se měl projevit již v některém z příštích závodů,“ dodal Hiroshi Yasukawa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu